موم زنبورعسل، ماده اي سپيد رنگ، بسيار جالب و با خصوصيات باثبات فيزيكي بوده كه عمده تركيبات تشكيل دهنده آن، استرها، اسيدها و كربن هاي آزاد است و وجود آن در كندوي عسل براي ايجاد عسل طبيعي، از اهميت ويژه اي برخوردار بوده ميباشد. در واقع موم قالبي به عبارتي موم كلوخ ميباشد كه اسم ديگر آن هم موم تخته اي ميباشد و نتايج گردآوري پوكه موم يا اين كه موم هاي مازاد ميباشد.
جهت استعمال از موم قالبي زنبور عسل مورد نياز ميباشد تا آن را فرآوري كنند كهاين فعاليت را با ذوب نمودن اعمال ميدهند. اكثر زمان ها اين فرآورده ذوب گرديده را در قالب هايي منحصر به فروش ميرسانند.موم كاغذ اي خلوص بيش تري داراست و به جهت صورت ويژه و ظواهر منظمي كه داراست، مي اقتدار اظهاركرد كه پرتي و به دور ريز آن صفر ميباشد و افزون بر آن حمل و نقل بي آلايش تري هم دارااست؛ در حالي كه موم كلوخ زنبورعسل اكثر اوقات بسته بندي خاصي ندارد.
تصفيه موم زنبورعسل
طريق ساخت و ساز موم عسل قالبي
زماني مجال نهايي برداشت عسل از كندو ها فرا ميرسد و زماني كه زنبور هاي عسل اصطلاحا به خواب زمستاني ميروند، زنبورداران جهت تهيه و تنظيم عسل خالص، با استعمال از طريق هاي متفاوت، عسل را از موم ها يا اين كه به عبارتي حجره هاي شش ضلعي بيرون مي نمايند. وقتي كه برداشت عسل به طور بي نقص شكل گرفت، صرفا پوكه ها يا اين كه به عبارتي كادر هاي موم خالي باقي ميمانند كه زنبورداران آن را در آب جوش قرار ميدهند. آن گاه قبل از آن كه موم مايع گرديده به نقطه جوش رسد، حرارت دهي را جدا مي نمايند.
درپي با ياري دستگاه پرس كه دربردارنده دو برگه است و بين آن يك گوني پاك قرار گرفته ميباشد، موم را وارد آن نموده و پرس مي كنند.
در غايت صرفا تفاله ها و ناخالصي ها باطن آن كيسه باقي خواهد ماند و موم تصفيه گرديده بعداز يكسري ساعت جامد گرديده و قالب مي بندد كه موم كلوخ يا اين كه موم عسل تخته اي اسم دارااست.
ولي با اعتنا به ويژگي ها و خاصيت فيزيكي مطلوب موم عسل در قبال عامل ها مختلف، اين ماده امروزه در اكثري از صنعت هاي مختلف آيتم به كار گيري قرار گرفته و همگي اين صنعت هاي بهدنبال تنظيم موم عسل كيفيت خوب بوده اند.
دوشنبه ۲۳ فروردین ۰۰ ۱۳:۰۳ ۲۳ بازديد
تا كنون نظري ثبت نشده است